Ben je een therapeut of masseur en je gaat beginnen met het geven van voetreflextherapie maar, je weet niet welke massagetafel je het beste kan aanschaffen?
Wellicht weet je überhaupt niet eens of je een massagetafel of een behandelstoel wilt aanschaffen.
Het korte antwoord: er is geen goed of fout, voetreflexologie is zelfs mogelijk op de keukentafel! Kijk vooral naar hetgeen waar jij achter staat en wat jij belangrijk vindt.
4 eenvoudige stappen om een massagetafel te kiezen voor voetreflex massages
Om je toch een beetje op weg te helpen, hebben we speciaal voor jou een stappenplan uitgewerkt, met de overwegingen die je kunt meenemen tijdens een voetreflex behandeling.
Stap 1: Naar wat ben je op zoek en wat wil je?
Massagetafel of behandelstoel? Belangrijk is dat je als therapeut een goed beeld hebt van wat je plan is. Wil je alleen maar voetreflexologie gaan doen? Of overweeg je ook (ontspannings)massages of juist schoonheidsbehandelingen aan te bieden?
Kijk goed vooruit en denk goed na over wat je de komende 5 jaar allemaal wilt gaan doen. Het is natuurlijk ideaal als je één massagetafel of behandelstoel hebt waar je al je behandelingen op kunt uitvoeren.
Gezien we bij Zengrowth alleen massagetafels aanbieden, zullen we je in de vervolgstappen meer uitleggen over waar je op moet letten bij het kopen van een massagetafel voor voetreflexologie.
Stap 2: Wel of geen rugleuning?
Heb je besloten dat een massagetafel een betere optie voor je is? Dan is vrijwel de eerste keuze die je moet maken of je massagetafel wel of geen rugleuning moet hebben. Nadat wij met honderden voetreflexologen en scholen voor voetreflexologie hebben gesproken, merken we dat de meningen hierover erg verdeeld zijn.
De één vind het belangrijk dat de cliënt plat op de tafel ligt, zodat de energie het beste kan stromen tijdens de behandeling.
Terwijl de ander het juist weer belangrijk vindt dat de persoon ook (voor een deel van de behandeling) rechtop kan zitten, zodat je de gezichtsuitdrukkingen van je cliënt beter kunt waarnemen en/of zodat je de cliënt meer comfort kunt bieden.
Voor een massagetafel met rugleuning, raden wij de Zengrowth Nimman inklapbare massagetafel aan of de Pirin Liftback elektrische massagetafel. Echter betekent een massagetafel met rugleuning wel dat je tafel een stuk zwaarder wordt (±3kg voor inklapbare massagetafels) en vaak ook wat prijziger is (zeker bij elektrische massagetafels).
Belangrijk is dat jij jezelf de vraag stelt of je de rugleuning gaat gebruiken of niet. Als je namelijk denkt dat je de rugleuning van de massagetafel niet gaat gebruiken, raden we aan om een massagetafel zonder rugleuning aan te schaffen. Dit zorgt voor onnodig extra gewicht en onnodige extra kosten.
Ben je eerder op zoek naar een lichte inklapbare massagetafel voor je voetreflexbehandelingen? De zengrowth Artarmon tafel is één van de lichtste massagetafels op de markt en is dus ideaal voor een voetreflextherapeut die veel op verplaatsing werkt. Aluminium is namelijk lichter dan hout, ook hebben wij ervoor gekozen om enkel aluminium massagetafels aan te bieden van hoge kwaliteit (aluminium dat ook voor vliegtuigen wordt gebruikt).
Verder zijn er ook massagetafels met een verstelbaar kniedeel (zowel inklapbaar als elektrisch). Dit kan net dat beetje extra comfort bieden tijdens een voetreflexologie behandeling maar, dit kan er volgens sommige therapeuten tegelijkertijd ook voor zorgen dat de energie minder goed kan stromen. Neem dit dus mee in je overwegingen en bepaal zelf waar jij achter staat.
Stap 3: Welke afmeting heeft je massagetafel nodig?
Hoewel de hoogte van de massagetafel vaak verstelbaar is, is de lengte en de breedte dat niet. De meeste massagetafels zijn tussen de 185 cm en 195 cm lang. Een standaard afmeting volstaat voor de meeste massagedoeleinden en door het gebruik van het verlengde hoofdsteuntje heb je hiermee zeker voldoende ruimte. Belangrijk is dat je ook even kijkt naar de lengte van je cliënten. Behandel je vaak lange cliënten? Dan zal je wellicht al sneller kiezen voor een iets langere massagetafel.
Opgepast: als je voetreflexologie en/of hoofdmassages geeft, kan een te lange tafel deze lichaamsdelen juist moeilijk bereikbaar maken. De tafel mag niet te lang zijn want anders kan je er als therapeut niet goed bij.
De gangbare breedte van een massagetafel is 71 cm, er zijn ook smallere tafels van 63,5 cm verkrijgbaar, maar deze zijn meer voor sportmassages en bieden in het algemeen minder comfort voor je cliënten.
Naast deze heb je ook nog massagetafels van 76 cm breed, deze bieden net iets meer comfort aan mensen die ietsjes breder zijn. Als een algemene regel, zorg ervoor dat je cliënten comfortabel kunnen liggen.
Overweeg in dit geval ook zeker een elektrische massagetafel, dit zorgt er namelijk voor dat je cliënten makkelijker op de tafel kunnen komen en bieden vaak ook veel meer comfort dan een gewone massagetafel.
Stap 4: Wat is je budget?
Dan als laatste stap maar zeker niet de minst belangrijke, wat is je budget? De prijs van een massagetafel bepaalt heel wat, namelijk de kwaliteit van de gebruikte schroeven en scharnieren tot de kwaliteit van het hout/aluminium, het schuim en de bekleding.
Geef je voetreflex massages op professioneel niveau en heb je een iets groter budget? Dan zal je wellicht al sneller kiezen voor een elektrische massagetafel.
Geef je maar af en toe een voetreflex behandeling en/of heb je een kleiner budget, dan zijn onze inklapbare massagetafels ideaal!
Heb je graag hulp bij het kiezen van een geschikte massagetafel voor voetreflex massages? Neem dan gerust contact op met onze klantendienst op het nummer +31 (0)162 788 133 of stuur ons een mailtje naar info@zengrowth.nl en wij helpen je graag verder!
Wil je graag meer te weten komen over voetreflex massages? Lees dan ook zeker onze blog over voetreflexmassages.